Obvestilo staršem

Datum: 16. 11. 2021

Spoštovani starši!

 

Naše vsakdanje življenje in delo v vrtcu je polno igre, otroškega smeha in navdušenja. Veseli smo, da se kljub posebnostim časa otroci pri nas počutijo dobro, da radi hodijo v vrtec, da mi odrasli medsebojno uspešno sodelujemo in ohranjamo delovni zagon.

Trudili se bomo, da bo tako tudi v bodoče. Pred nami je zimski čas v letu. Ta čas bo obogateni z čarobnim pridihom prazničnih dni. Hkrati pa je to tudi čas v letu, ko smo nekoliko bolj občutljivi za sezonske bolezni. Življenje v tem času nam še vedno delno kroji tudi koronavirus. Da bi v čim večji meri obvladovali te tegobe (kot doslej), bomo tudi v bodoče skupaj upoštevati ukrepe.

V skladu z okrožnico Ministrstvom za znanost, izobraževanje in šport, št. 6030-2/2021/25, vas seznanjamo z aktualnimi pojasnili v zvezi s preprečevanjem širjenja okužb z virusom SARS Cov-2 v vrtcih in vas prosimo za sodelovanje:

  1. »Za otroke, ki so zdravi, vendar vrtca ne smejo obiskovati zaradi odrejene karantene, se staršem prizna pravica do oprostitve plačila za vrtce za dneve odsotnosti otroka. Pogoj za priznanje oprostitve plačila za dneve odsotnosti otroka iz vrtca je odločba o karanteni, ki jo morate starši predložiti vrtcu (rogaska-slatina@guest.arnes.si).
    Zaradi porasta okužb v sredini meseca januarja 2022, so iz NIJZ sporočili, da bo prihajalo pri napotitvi v karanteno iz njihove strani do zamika nekaj dni, kar pa ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice. Več o tem  v OBVESTILU.

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom in za omilitev posledic bolezni Covid-19 se priznava oprostitev plačila staršem tudi za čas, ko je bil otrok v izolaciji zaradi okužbe z virusom SARS Cov-2. Pogoj je, da starši vrtcu predložite ustrezno dokazilo s strani izbranega zdravnika o izolaciji zaradi pozitivnega testa oziroma zaradi bolezni Covid-19 ali drugo ustrezno dokazilo, kot npr. potrdilo o prebolevnosti.«

  1. »Dolžnost staršev je, da vrtec obvestite o tem, da je otrok zbolel za nalezljivo boleznijo Covid-19«.
  2. »V času poslabšanih epidemioloških razmer vas ponovno prosimo, da v vrtec pripeljete le zdravega otroka«. Otroka, ki kaže znake slabega počutja, vročino, gnojni izcedek iz noska s kihanjem in kašljanjem, gnojno vnetje oči, driske, bruhanje, obdržite doma. V kolikor se znaki pojavijo v vrtcu, vas bomo poklicali in se vam že vnaprej zahvaljujemo za vaše hitro reagiranje.

 

Z željo, da bi bil naš zimski čas predvsem igriv, sproščen in čimbolj zdrav,
vas lepo pozdravljamo!

Ravnateljica in kolektiv vrtca Rogaška slatina

Ni komentarjev

Vnesite komentar

Na vrh
Accessibility