fit4kid_logotip[1]fit_logo_m[1]

 

 

 

 

 

 

FIT SLOVENIJA – Svet gibanja, svet veselja

V mednarodni projekt FIT SLOVENIJA – SVET GIBANJA, SVET VESELJA, smo vključeni že od leta 2002. Raziskave kažejo, da se je primarno zmanjšala gibalna športna aktivnost otrok, spremenil se je življenjski slog, kar se kaže v fizičnem in duševnem zdravju in v medsebojnih odnosih. Fit pedagogika omogoča učinkovito učenje, poučevanje, katerega rezultat je visok nivo funkcionalnega znanja. Program ponuja energične športne oziroma vadbene aktivnosti, katerih moto je vrniti zabavo in igro v športno igro otrok. Otroci pri redni vadbi ne izboljšajo le svojega zdravstvenega stanja, ampak se naučijo kako njihova telesa delujejo in kako pomembno je biti aktiven.FIT SLOVENIJA

Program sledi letnim ciljem kjer:

  • omogočamo otrokom razvijanje naravnih oblik gibanja in gibalnih spretnosti v naravnem okolju z uporabo vseh čutil,
  • izvajamo aktivno igrišče z organizirano obliko gibanja ter aktivno uporabo igral,
  • ponujamo staršem in otrokom različne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa,
  • izvajamo fit hidracijo, s katero poskrbimo, da otroci dobijo zadostno količino tekočine, ki preprečuje dehidracijo in ohranja zadostno prepojenost telesa z vodo – predvsem med vadbeno uro,
  • strokovno usposabljamo koordinatorje v okviru projekta Fit4Kid.

Vadbeni programi vključujejo športne igre z različnimi rekviziti kot so hoppy žoge, kolebnice, vrvi, padalo, milni mehurčki, obroči, časopisni papir, velike kocke iz pene, raznovrstne žoge, baloni ter številne dejavnosti na prostem kjer se otroci zabavajo in gibljejo hkrati.

V okviru programa že tradicionalno izvajamo podprojekt Učimo za življenje, kjer aktivno obeležujemo in izvajamo akcije v sodelovanju s starši, otroki in zaposlenimi v vrtcu (15. oktobra svetovni dan hoje, 20. januarja dan brez televizije in 7. aprila dan brez avtomobila). Z akcijo želimo prenašati pozitiven vzorec iz odraslih na otroke.

Fit Slovenija beleži velike rezultate na področju gibanja in izobraževanja vzgojiteljev in učiteljev. Izboljšale so se gibalne spretnosti vseh otrok, povečala se je njihova želja po gibanju, izboljšali so se medsebojni odnosi in kar je najbolj pomembno: ZAČELI SO SE ZAVEDATI POMENA GIBANJA, KAR JE V DOBROBIT NAS VSEH!

Na vrh
Accessibility